Варна

App Inventor. Първи стъпки в създаването на приложения за Android!

App Inventor. Първи стъпки в създаването на приложения за Android! - Училище по програмиране за деца, компютърни курсове за ученици, начинаещи и тийнейджъри - KIBERone 

App Inventor е визуална среда за разработка на приложения за Android, която изисква от потребителя минимални познания по програмиране. Първоначално е разработен в Google Labs. App Inventor използва графичен интерфейс за програмиране, визуален език за програмиране. Тази среда за разработка работи директно от вашия браузър. Не е необходимо да изтегляте и инсталирате нищо. Можете да използвате таблета си с Android или iPad за създаване на приложения. Готовите приложения могат да бъдат пуснати в Play Market.

Продължителност на модула - 1 месец

Резервирайте място

Трудно ли е да откъснете детето си от игрите на смартфон или таблет? Обучението по разработване на мобилни приложения за Android в киберучилище KIBERone в ще ви позволи да насочите хобито на детето си в правилната посока и да започнете сами да учите програмиране, за да разработвате игри и полезни програми. Дори първокласниците ще могат да създават мобилни приложения във визуалната среда на App Inventor, тъй като кодът на програмата се компилира в графичния интерфейс на пъзел блокове с помощта на интуитивния визуален език Blockly. А за децата, които вече са усвоили основите на програмирането в Scratch и са овладели елементарните основи на алгоритмизацията, този модул ще бъде следващата важна стъпка по пътя към чудесно бъдеще в областта на ИТ.

Ползите от това да се научите да разработвате мобилни приложения от нулата в CyberSchool

Обучението по програмиране на мобилни приложения App Inventor на International CyberSchool се състои от 4 сесии (два академични часа веднъж седмично). Уроците се водят от креативни преподаватели със солиден опит в областта на ИТ технологиите и умение да работят с деца. В забавна и непринудена атмосфера с връстници детето ви бързо и лесно ще придобие необходимите знания за по-нататъшно програмиране за възрастни. Учебният процес се състои от 80% практически дейности.

В края на модула "Програмиране на мобилни приложения" учениците ще са завършили:

Усвояване на основни концепции за програмиране, включително променливи, цикли, разклонения, проверки, изчисления, процедури, масиви и др;

рисуване и работа с графики, координатна система, таймери, сензори за ориентация и акселерометър;

преобразуване на текст в реч;

създавайте мобилни приложения от нулата - добавяйте визуални и аудио компоненти, етикети, работете в режим Designer и Blocks, управлявайте палитри, настройки, текст, свойства на обектите и тяхното движение, избирайте изображения и фонове;

програмиране на движещи се обекти;

създаване на малки игри;

да инсталирате разработените мобилни приложения на смартфона си и да проверите работата на програмите;

бързо да откривате грешки в чужди програми;

да работите с емулатори на Android и да ги адаптирате според нуждите си;

превключване на режимите.

Позволете на сина или дъщеря си да прекара време с джаджи по смислен начин и не само да получи идеи, но и да ги приложи! Позволете на детето си да започне с визуален език за програмиране, да сглобява програмни кодове, да ги настройва, да ги коригира според изискванията си и да разбира логиката. След това ще им бъде по-лесно да преминат към по-напреднали нива.

    

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK