Руска организация призната от ООН и ЮНЕСКО за най-добра в света в сферата на дигиталното образование за деца

Начална / За КиберШкола / Новини / Руска организация призната от ООН и ЮНЕСКО за най-добра в света в сферата на дигиталното образование за деца
14 Септември 2020

Това не е се е случвало преди в историята на конкурса WSIS Prizes, който се провежда под егидата на ООН и ЮНЕСКО. Досега нито един руски проект не е печелил висшата награда в категория “образование”.

 Проектът KIBERone е световен лидер в дигиталното образование за деца според Генералната асамблея на ООН и ЮНЕСКО в рамките на межунардония конкурс WSIS Prizes 2020.

Конкурсът се провежда от 2012 година като част от Световния форум за информационно общество (WSIS Forum).

През 2020 година на конкурса Русия беше представена от “Ростелеком” и Министерството на икономическото развитие на РФ, които бяха сред петимата най-добри представители в съответните си категории. Победителят от Русия, обаче, беше само един.

Седалището на Международното КиберУчилище на бъдещето за новото IT поколение KIBERone се намира в Екатеринбург. Проектът работи от 2017 година, и е най-големият международен проект в сферата на дигиталното образование за деца на възраст от 6 до 14 години с присъствие в 20 страни по света и в над 150 града.

Тази година в конкурса WSIS Prizes 2020 участваха около 1 000 проекта от цял свят в 18 категории, а в гласуването участваха около 2 милиона души.

Проектът KIBERone получи по-голямата част от гласовете на членовете на комисията и беше признат за победител в категорията “Електронно обучение”.

На 7 септември беше проведена церемонията по награждаване на победителите от WSIS Prizes 2020 с участие на основателя на KIBERone Олга Апалкова.

Съвсем скоро в Женева проектът ще бъде награден със заслужената от него статуетка по време на Световния форум за информационно общество.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK