CodeMonkey. Разработване на логика

Начална / Модули / CodeMonkey. Разработване на логика

Модул, който позволява на детето ви да направи първите си стъпки в овладяването на компютъра и да изненада родителите си, като им покаже колко бързо може да усвои основните принципи на работа с компютъра и алгоритмите.

Детето ви ще научи как работи компютърът, какъв софтуер е необходим за използването му и какви устройства могат да се свързват към него, ще се научи да използва клавиатурата и мишката, да работи с файлове и програми, ще научи за компютърната безопасност и как да използва компютъра безопасно, както и много други неща.

По време на модула детето ще научи понятия като алгоритми и цикли, масиви и функции, ще се запознае с графични редактори и ще се научи да използва компютъра на напреднало ниво. Той или тя ще създаде няколко собствени ИТ проекта.

Продължителност на модула - 1 месец

Възраст - от 6 години

Резервирайте място

CodeMonkey е базирана на игри платформа с интуитивен интерфейс, която учи децата на основни принципи на програмирането. Часовете са вълнуващи и ангажиращи, като учениците получават основни умения за програмиране на реални езици и висок интерес към продължаване на обучението.

След като завърши модула в киберучилището KIBERone, детето ви ще познава основите на алгоритмите и логиката, ще се научи да решава творчески проблеми с различна сложност, ще може да чете и управлява код и ще се ориентира в света на програмирането за възрастни.

Характеристики на курса по програмиране за деца CodeMonkey. Развитие на логиката".

Курсът е предназначен за начинаещи без предишен опит в програмирането, както и за напреднали млади програмисти, които искат да проверят знанията си или да ги затвърдят по забавен и игрив начин. Даваме на децата минимум теория и максимум практика, а задачите се поставят под формата на карти, което повишава интереса към намирането на най-добрите решения. Всички задачи са подредени във възходящ ред по трудност.

Модулът "CodeMonkey. Модулът CodeMonkey в нашето киберучилище е въведение по забавен начин:

с платформата CodeMonkey и с блоковете с код;

със сложни концепции за програмиране - обекти, функции, аргументи, цикли, вериги, променливи, масиви, методи, условия, оператори и събития;

с основни команди на английски език и конструиране на алгоритми;

с кодиране на текст.

В този процес децата стават по-внимателни и усърдни, постоянно работят с кодове и развиват правилни навици при писането им, развиват изчислително мислене и се учат:

Определете същността на задачата;

да разделите задачата на елементи, за да идентифицирате и да се съсредоточите върху най-важните от тях;

съставяне на алгоритъм за извършване на работата;

да обмисляте програми и да ги отстранявате;

да работят самостоятелно и в екип с връстниците си.

Модулът се преподава от експерти с реален практически опит в големи ИТ компании. В края на модула детето ви ще може да прилага наученото, което ще улесни изучаването на по-сложен софтуер.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK