Редактиране на снимки и видео

Начална / Модули / Редактиране на снимки и видео

Редактиране на снимки и видео - Училище по програмиране за деца, компютърни курсове за ученици, начинаещи и тийнейджъри - KIBERone 

Модулът се фокусира върху младежките умения: заснемане и редактиране на видеоклип, създаване на собствен видеоклип, основно публично говорене, стандарти за поведение и правилно представяне на информация, разбиране на етикета.

Продължителност на модула - 1 месец

Резервирайте място

Програмата на този определящ тенденциите модул в KIBERone CyberSchool е специално адаптирана за детското възприятие, а уроците ще се водят от водещи експерти от дизайнерски студия за разработване и популяризиране на ИТ продукти. В процеса на обучение детето ви ще овладее технически умения за работа с компютър и основни инструменти за заснемане на снимки и видео, техники за редактиране на видео с музика и озвучаване.

През месеца децата ще научат основите на етикета и публичното говорене, ще развият творческите си способности и артистичния си вкус, ще се научат да оценяват възможностите си и да работят в екип. Всички тези знания и умения ще им позволят да създадат пълноценен видеоклип с най-добрите кадри и впечатляващ сюжет.

Функции и задачи на модула за редактиране на снимки и видео за деца

Модулът за редактиране на снимки и видеоклипове в CyberSchool се фокусира върху така популярните сред младите хора умения: снимане, рязане и редактиране, създаване на заглавия и аудио записи, добавяне на ефекти за по-ярко и запомнящо се видео и окончателно сглобяване на видеоклипа. Този модул може да бъде завършен без първоначално обучение и без закупуване на професионално оборудване (заснемането е възможно със смартфон или таблет). Уроците са разработени така, че да са лесни и достъпни, като само 20% от теорията и 80% от практическата работа съчетават творчество и техника.

В края на модула детето ви

Научете професионална лексика, основни понятия и стилове на снимане и редактиране;

да се запознаете с наличните графични и видеоредактори, особеностите на работата с тях и техните възможности;

усвояване на принципите за обработка на снимки и създаване на слайдшоу;

ще могат да разработват сценарии и да изготвят рамков план;

ще се опита да работи в рамката сам;

научете как да изберете най-добрите планове от снимките;

ще сглоби видеоклип от отделни кадри;

разгледайте основите на смесването и научете как да наслагвате глас или музика върху видео;

да научите как да импортирате снимки, аудио или видео файлове в различни програми;

научете как да запазвате видеоклипове в един формат и да ги качвате в канала си в YouTube.

С напътствията на опитни преподаватели вашият син или дъщеря ще бъде няколко крачки пред своите връстници, когато става въпрос за фотография и създаване на видео. А опитът в създаването на интересно и ангажиращо видео съдържание може да започне да се изплаща в близко бъдеще.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK