Google Blockly! Апотеозът на визуалното програмиране

Начална / Модули / Google Blockly! Апотеозът на визуалното програмиране

Google Blockly! Апотеозът на визуалното програмиране - Училище по програмиране за деца, компютърни курсове за студенти, начинаещи и тийнейджъри - KIBERone 

Blockly е библиотека за създаване на визуална среда за програмиране, която може да бъде вградена във всяко уеб приложение. Blockly включва графичен редактор, който ви позволява да изграждате програми от блокове, и генератори на код, които подготвят изпълнението на програмата в средата на уеб приложението.

Продължителност на модула - 1 месец

Възраст - 6-7 години

Резервирайте място

Все по-често за преподаване на основите на програмирането на деца се използва визуалният език с уеб интерфейс Google Blockly. С него децата на възраст 6-7 години могат да създават свои собствени програми, без да въвеждат символи или текст и без да се налага да четат инструкции. Разработването на кодове и функции в Blockly се извършва с помощта на готови блокове, напомнящи на блокчетата на Лего.

Характеристики на програмирането на Google Blockly за деца

Предимства на обучението с Blockly:

включва графичен редактор за създаване на програми от блокове;

езикът разполага с генератори на код за работа в среда на уеб приложения;

е невъзможно да се допуснат синтактични грешки в кодовете;

младият програмист може да се съсредоточи единствено върху логическата част;

Библиотеката разполага с набор от готови блокове за компилиране на код - просто започнете да ги свързвате заедно;

готовата програма може да бъде вградена във всяко уеб приложение.

Изучаването на тази среда за програмиране в киберучилището KIBERone в Екатеринбург ще позволи на детето ви да разбере принципите на работа с този визуален редактор и стъпка по стъпка да разбере особеностите на съставянето на логически композиции и уеб приложения.

Обучение по визуално програмиране за деца Google Blockly в CyberSchool включва:

въведение в основите на компютърните науки;

поставяне и решаване на логически проблеми;

съставяне на алгоритми с помощта на конкретни команди;

извеждане на готовата програма на традиционни езици за програмиране (включително JavaScript, Dart, Python, PHP и Lua);

разработване на интерактивни игри и истории.

Продължителността на модула "Google Blockly! Модулът "Апотеоз на визуалното програмиране" в нашето училище по програмиране е с продължителност 1 месец. През това време децата ще научат този супервизуален и многообещаващ език. Те ще работят с реални разработчици от големи компании и дизайнерски студия, за да създават ИТ продукти. Придобитите знания ще им помогнат да овладеят по-сложни компютърни програми и ще им позволят да станат по-добри специалисти в своята област.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK