Изпълнители чертожник и костенурка

Начална / Модули / Изпълнители чертожник и костенурка

Рисувач и костенурка - Училище по програмиране за деца, компютърни курсове за ученици, начинаещи и тийнейджъри - KIBERone

Модулът запознава децата с понятието "алгоритми-изпълнители". В този модул децата ще научат основните видове алгоритми, основните изпълнители на алгоритми и техните команди, както и как да решават задачи с помощта на изпълнителите.

Продължителност на модула - 1 месец

Резервирайте място

Класическите чертожник и костенурка ще ви помогнат да визуализирате резултата от написаната програма и ще доближат детето ви до истинското програмиране.

Модулът запознава децата с понятието "алгоритми-изпълнители" и ги учи как да мислят и пишат правилно програми. Изпълнителите разбират и изпълняват специални команди, написани от потребителя. В модула се разглеждат основни алгоритмични конструкции: условие, цикъл, процедура, функция. Децата ще напишат алгоритми за управление на изпълнителите и ще решат някои интересни проблеми.

Чудесен начин да преминете на следващо ниво в програмирането.

Програмата на модулите в Първото международно киберучилище е разработена с участието на руски и международни ИТ специалисти специално за деца.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK