Kodu Game Lab. Визуално програмиране в 3D

Начална / Модули / Kodu Game Lab. Визуално програмиране в 3D

Kodu Game Lab. Визуално 3D програмиране - Училище по програмиране за деца, компютърни курсове за ученици, начинаещи и тийнейджъри - KIBERone 

Kodu е начин децата да преминат от пасивната роля на играчи към по-творческата роля на създатели на игри. Именно това ви позволява Kodu - да покажете, че компютърът може да се използва за създаване на нещо ново, да вдъхнете живот на техните идеи. Позволява на децата да създават игри на компютъра с помощта на прост визуален език за програмиране. Kodu може да се използва за преподаване на творчество, разказване на истории, както и за програмиране.

Продължителност на модула - 1 месец

Резервирайте място

Дори децата в предучилищна възраст могат да научат визуално програмиране за деца с помощта на простия и популярен език Kodu на Microsoft. В кибершколата KIBERone вашият млад геймър ще научи основите на създаването на 3D игри и интерактивни истории, ще разшири творческите си способности, ще се пробва като програмист-разработчик и вероятно ще пожелае да премине от пасивната роля на играч към по-креативен, творчески и вълнуващ процес на разработване на 3D проекти за Xbox и персонални компютри. За да създава игрови светове, да въвежда герои с емоции и да взаимодейства помежду си по зададени правила, детето не трябва да пише текстове и да чертае блок-схеми с кодове - управлението се осъществява с помощта на командите, включени в колекцията от програми.

Особености на обучението по програмиране за деца в платформата Kodu Game Lab

Продължителността на модула Kodu Game Lab в нашето киберучилище за деца е 1,5 месеца, като занятията се провеждат веднъж седмично. През това време вашият син или дъщеря ще се запознае с основите на визуалното и обектно-ориентираното програмиране, ще открие прекрасния свят на съвременните компютърни технологии и ще разбере логиката на програмирането без сложен синтаксис с помощта на "живия конструктор" и уникалните характеристики на езика Kodu.

В киберучилището децата ще бъдат обучавани на:

да се научат да мислят в алгоритми и да развиват пространствено и стратегическо мислене;

да използвате логика, за да планирате визуално бъдещ проект;

Научете основите на 3D моделирането за деца, като създавате игриви обекти и светове;

Научете основите на програмирането чрез езика Kodu, като се запознаете с интерфейса, настройките, принципите и правилата;

да работят под ръководството на опитен наставник, за да решават задачи с различна сложност, включително преместване и свързване на обекти;

Извършване на задълбочен анализ на проблемите, възникнали по време на процеса на проучване;

развиват социални умения, адаптират се по-бързо в непозната среда и се научават да работят в група;

да общуват с връстници и да се наслаждават на здравословна закуска между дейностите.

Вашето дете ще бъде обучавано на програмиране от преподаватели - водещи учители от най-големите университети в страната и висококвалифицирани специалисти, служители на големи ИТ компании. Позволете на децата си да станат по-успешни от своите връстници. Дайте им свободата да бъдат креативни и да разработват 3D игри за компютър или конзола Xbox със собствени герои и правила, които да покажат и споделят с приятелите си.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK