Магията на PowerPoint + Canva. Създаване на ефективни презентации

Начална / Модули / Магията на PowerPoint + Canva. Създаване на ефективни презентации

Този модул запознава децата с популярните програми PowerPoint и Canva за създаване на презентации и проектиране на произведения. След това те ще могат да прилагат тези знания в училище и да проектират свои собствени произведения.

Продължителност на модула - 1 месец

Възраст - 6-7 години

Резервирайте място

Първото международно киберучилище, квалифицирано от Майкрософт, предлага на децата на възраст 6-7 години възможност да се научат да създават презентации с офис пакета PowerPoint и онлайн услугата Canva. В продължение на един месец децата ще се запознаят с функциите на тези популярни програми, ще се научат да работят с различни графични елементи и ще създават не само ефективни презентации, но и картички, визитки, флаери, плакати и постери, корици за социални мрежи (Facebook, Twitter и др.), колажи и инфографики. Преподавателите от модула ще ви обяснят и покажат на практика как вместо с хиляди думи можете да предадете посланието си и да привлечете вниманието на аудиторията.

Характеристики на обучението по PowerPoint + Canva в CyberSchool

Модулът PowerPoint + Canva позволява на детето ви да осъзнае, че не е необходимо идеите да бъдат обсъждани с часове - те могат да бъдат представени на публиката нагледно с илюстрации и минимум текст. Момчетата и момичетата ще могат сами да създават готино, интересно, структурирано и наистина ангажиращо съдържание. Освен това уроците развиват тяхната логика, умствена гъвкавост и бързина на вземане на решения, което ги кара да се чувстват по-уверени сред връстниците си.

Обучението по създаване на презентации на PowerPoint и Canva в кибершколата KIBERone в Екатеринбург се основава на авторска програма, разработена от руски и чуждестранни специалисти. Модулът е адаптиран специално за детското възприятие, така че детето по-лесно и бързо да придобие уменията, необходими в училищния живот и за професионално развитие в областта на ИТ технологиите.

В CyberSchool обучението по Microsoft PowerPoint + Canva се състои от няколко етапа, като само 20% от него е теория, а 80% - практика:

прегледи на интерфейса на програмата;

избор на шаблони и стилове;

създаване на секции;

Въведение в прости и бързи техники за създаване на слайдове;

редактиране на изображения, фонове и цветове;

добавяне на текст и избор на шрифтове;

обучение за създаване на интересни инфографики;

изучаване на готови композиции и отсяване на ненужните неща;

Конвертирайте презентацията си в PDF, JPG, PNG и видео формат и я превърнете в уебсайт с визитна картичка;

Запишете в желания формат за демонстрация офлайн или за показване на посетителите в блог или уебсайт.

Да се научите да презентирате с PowerPoint и Canva в нашето киберучилище е съкровищница от нови знания и практически опит. В края на модула детето ви ще може с лекота да създава красиви и ефективни мултимедийни презентации.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK