Облачна технология

Начална / Модули / Облачна технология

Основните цели на курса са да повиши нивото на компютърна грамотност и информационна култура на учениците, да развие паметта, вниманието, творческите и аналитичните способности, както и познавателния и професионалния интерес към потапянето в облачните технологии.

Този модул представя концепцията за облачните технологии и всички възможности на облачните услуги. Той ще включва практическа употреба при разработването на софтуер, творческа работа и домашна работа.

Резервирайте място

Модулът е подходящ както за начинаещи в програмирането, така и за тези, които вече са запознати с основите на кодирането и разработването на приложения. Преподавателите на CyberSchool са експерти по облачни технологии от водещи руски ИТ компании и представят материала по интересен и забавен начин, като разкриват много трикове за разработване и тестване на приложения в облака. След като завършат курса, децата ви ще започнат активно да използват придобитите знания в учебни и извънкласни дейности.

Предимства и характеристики на курса по облачни технологии

Облачната технология е удобен начин за обработка и съхранение на информация от разстояние. Те се използват за консолидиране и изтегляне на мултимедийни файлове, документи и изображения, за споделяне на проекти и за решаване на задачи за оптимизиране на ИТ процеси. Преминаването към облака позволява на потребителите да избегнат финансирането на мощни сървъри, закупуването на скъпи софтуерни лицензи и допълнителни ресурси.

Технологията в облака сега се смята за най-обещаващата област за проучване и работа, тъй като все повече приложения от всякакъв вид се създават и внедряват изключително в облака. Все повече правителствени агенции, образователни и изследователски институции, както и организации, чиято дейност е насочена към работа с огромни количества информация, преминават към него.

В часовете в Международното киберучилище учителите ще разкажат на учениците за най-новите и най-актуални облачни услуги, за различни платформи, ще ги научат как да работят с облачно хранилище и да прехвърлят натоварвания от компютъра към облачния бекенд.

В този клас учениците ще се запознаят с облачните технологии от гледна точка на разработката на софтуер и на инфраструктурата. Те:

Програмата ще ви запознае с концепцията за облака и ще ви даде основни познания за появата, развитието и използването на облачните технологии;

Запознайте се с предимствата и недостатъците на изчисленията в облак и базираните на облак решения за сигурност, мащабируемост, внедряване, архивиране и възстановяване след бедствие;

да се запознаете със съществуващите облачни услуги и начина им на работа - AWS, GCP, Microsoft Azure, Google, Yandex, Amazon Web Services, Computing Cloud, MapReduce, Apache Hadoop, S3, IAM, както и с частни (локални) облачни услуги;

Запознайте се с основните идеи на облачните технологии - включително Iaas, PaaS и Saas;

Ще усвоите потребителски умения за създаване на акаунт и електронна поща, въпросници, викторини, блогове, съхранение на снимки, текстообработка, електронни таблици, презентации и как да споделяте и организирате съвместна работа по проекти;

Научете тънкостите на мигрирането на съществуващи приложения към облака и разработването на уеб базирани приложения за внедряване в облака;

да овладее технологиите за компютърна обработка, интерпретация, съхранение и представяне на информация.

В края на този модул младите програмисти ще познават основните концепции за изчисления в облак и ще могат да работят в публични и локални облачни платформи. Курсът има за цел също така да развие практически умения и креативност, пространствено и асоциативно мислене. Той ще подготви учениците за живота в днешното информационно общество и ще ги запознае с особеностите на професията в областта на информационните технологии.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK