Проект в Scratch. Създаване на игри в Scratch. Логика на играта

Начална / Модули / Проект в Scratch. Създаване на игри в Scratch. Логика на играта

Проект в Scratch. Създаване на игри в Scratch. Логика на играта - Училище по програмиране за деца, компютърни курсове за ученици, начинаещи и тийнейджъри - KIBERone 

Модулът е предназначен за деца, които вече са запознати със Scratch, но искат да усъвършенстват уменията си за програмиране и да станат истински професионалисти. Занятията се провеждат под формата на работа по проект: детето ще направи една сложна логическа или графична 2D игра от избрания жанр.

Собствена игра. Сложни алгоритми. Познания по математика. Разработване на история на играта

 

Продължителност на модула - 2 месеца

Резервирайте място

Scratch е популярна среда за програмиране за деца и тийнейджъри, тъй като не е необходимо да се пише код на ръка, интерфейсът на платформата е удобен и лесен за разбиране, а обучението се провежда в среда с цветни герои.

Киберучилището KIBERONE  разработи модул "Проект в Scratch" за млади програмисти (от 9 до 16 години), които вече са запознати с основите на този език, оценили са предимствата на съставянето на многокомпонентни алгоритми и сега искат да се потопят по-дълбоко в тази вълнуваща Scratch-атомосфера, да открият нови хоризонти, да развият умения за разработване на игри, да създадат невероятни проекти с логически вериги, с многостепенни връзки и конструкции.

Характеристики на модула "Проект в Scratch. Създаване на игри на Scratch. Логика на играта".

Този модул в нашето киберучилище има за цел да ви даде по-задълбочена представа за особеностите на средата Scratch и нейните възможности. В този модул се използват най-съвременни инструменти за създаване на наистина сложни проекти за игри и обучение. Освен това езикът Scratch се използва активно за програмиране на роботи и се интегрира с различни комплекти за роботика (Lego, Arduino), а преходът от програмиране на Scratch към Python ще бъде по-удобен за децата в бъдеще.

Всеки ученик ще открие нещо ново, забавно и изненадващо. Под ръководството на опитни и креативни преподаватели децата ще усвоят умения за работа по проекти и в резултат ще създадат сложна логическа или 2D графична игра в избран от тях жанр. След 2 месеца нашите млади програмисти:

да подобрят компютърните си умения;

ще развие логиката, мисленето и креативността;

Ще повтори основите на програмирането за деца, включително команди, променливи, цикли, условия, списъци, конструиране на алгоритми, математически функции (умножение, деление, дроби, проценти, координатни оси, градуси и др.)

да се научат да създават сложни скриптове, да чертаят в графични редактори, да въвеждат, извеждат и обработват информация;

ще могат да създават сложни игри, симулатори и демонстрационни материали.

Информационните технологии се развиват с бързи темпове, а преподаването на програмиране в обикновените училища е, ако не друго, много сухо, с минимална практика и съвсем не интересно. Позволете на децата си да бъдат няколко крачки пред връстниците си - дайте им възможност да се научат да мислят бързо, ясно и кратко, да създават логически вериги, като осъзнават последствията от дадено решение. Под ръководството на нашите опитни и мотивиращи преподаватели от CyberSchool детето ви ще се чувства удобно в дигиталния свят, ще се научи да се държи безопасно онлайн, да се развива пълноценно и да използва най-модерните технологии в полза на себе си и на семейството си.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK