Програмиране в C#. Удивителният свят на 2D игрите

Начална / Модули / Програмиране в C#. Удивителният свят на 2D игрите

Продължаваме да задълбочаваме познанията си за света на езиците за програмиране.

C# е модерен език за програмиране, който е прост, оптимален и много лесен за използване. С него се създават различни приложения, уеб портали и уеб услуги. Вашето дете ще научи за алгоритми, видове променливи, класове, масиви и основни операции, ще се запознае с принципите на компютърните игри и ще създаде своя собствена 2D игра.

 

Продължителност на модула - 3 месеца

Резервирайте място

Обучението на деца за създаване на 2D игри на C# (C Sharp) в кибершколата KIBERone е основа за разбиране на логиката на мощни, гъвкави и популярни езици за програмиране и преминаване към по-сложни нива. Всеки ученик на възраст над 12 години с основни компютърни умения може да овладее основите на разработването на игри и скриптове за игри на този модерен, прост и лесен за използване език. По време на уроците, в които се повтарят основите на програмирането, децата ще научат всички възможности и предимства на работата в тази среда, ще придобият практически умения и ще се научат сами да създават наистина добри игри.

Характеристики на модула за деца "Програмиране на C#. Удивителният свят на 2D игрите

Обучението на децата да създават игри ще им позволи да придобият опит в обектно-ориентираното програмиране, без да губят интерес към обучението си. Уменията за писане на скриптове за игри на C# ще позволят на детето ви да генерира доходи от сглобени 2D игри в близко бъдеще и ще се превърнат в основа за овладяване на търсената и добре платена професия Gamedev, като му дадат възможност да реализира стартиращи и търговски проекти, игри и приложения по собствен дизайн.

Обучението по създаване на игри от нулата на C# в нашето киберучилище открива нови хоризонти пред младите програмисти, тъй като само на този език може да се създаде всяко приложение (за Windows, мобилни устройства, уеб, Android и iOS) и за всяка платформа. Вместо да се забавлява пасивно пред екрана на компютъра, детето ви ще прекарва времето си в нещо полезно:

той ще научи програмиране и лесно ще усвои понятията "променливи", "клонове", "функции" и "цикли";

да се запознаете с конзолата и как да я използвате, да въвеждате и четете данни, да форматирате низове и да обработвате файлове;

Първата стъпка е да разберете синтактичните конструкции на C#, един от петте най-популярни езика за програмиране;

да се запознаете с библиотеки и шаблони, инструменти за разработка и техните възможности;

ще може да разчита кодовете и да ги контролира;

Научете как да създавате и работите с игрови обекти и класове и да им задавате различни свойства;

да научите как да работите със структурирани XML документи;

ще напише изцяло играта с анимации и графичен интерфейс;

"Програмата ще ви позволи да се пробвате като разработчик на игри, което ще ви позволи да вземете решение за бъдещата си кариера.

C# е чудесен първи език за начинаещи и за хора, които вече са запознати с тънкостите на C++, Java и Python.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK