Програмиране с Java. Първото ви приложение!

Начална / Модули / Програмиране с Java. Първото ви приложение!

Java е най-популярният език в света! Повечето приложения за Android са написани на Java, а операционната система Android - предимно. Най-големите корпоративни сървърни приложения за финанси и банкиране също най-често са написани на Java. Днес 9 милиона разработчици в цял свят го използват. 7 милиарда устройства в света работят с Java.

Детето ви научава основите на програмирането, как се създават мобилни приложения за Android, както и умения за създаване на собствени приложения и прости компютърни игри.

Задължително е да знаете как да програмирате на Java!

 

Продължителност на модула - 3 месеца

Резервирайте място

Първото международно киберучилище е разработило модул за изучаване на програмиране на Java, който е специално адаптиран за детското възприятие и се състои от 80% практически уроци. Преподавателите в модула са висококвалифицирани специалисти от големи ИТ компании и водещи преподаватели от най-големите университети в страната. Чрез разбиране на принципите на програмиране, работата с отдалечен сървър и редактор на код, както и усъвършенстване на уменията за програмиране под формата на забавна игра, те могат да заинтересуват и ентусиазират учениците да създават мобилни приложения с интерфейс Android, позволявайки им да се потопят в света на разработката. Изучаването на Java никога няма да бъде скучно за децата!

Характеристики на модула "Програмиране на Java. Първото ви приложение!"

В нашето киберучилище KIBERone  детето ви може да се научи да програмира мобилни приложения на един от най-популярните езици на планетата. Java се счита за добър език за начало, той се използва активно за разработване на мобилни приложения и е официалният език за програмиране за платформата Android. Ние ще дадем на децата ви минимум теория и максимум практика, ще ги запознаем с основните принципи на ООП (обектно-ориентирано програмиране) и основите на Java, ще ги научим на правилни навици за кодиране, ще ги научим как ефективно да използват платформата и ресурсите на Android. Знанията и уменията, придобити по време на обучението, могат да се използват за разработване на мобилни приложения за Android, както и за настолни приложения.

Програмата на модула Java за ученици включва следните области:

Минимално количество теория за функциите и синтаксиса на Java;

Въведение в обектно-ориентирания подход, принципите на проектиране и теорията на алгоритмите;

Създаване на йерархия от класове и работа с изчисления в паметта;

познаване на стандартните библиотеки на Java и специалните библиотеки за Android;

създаване и конфигуриране на проект за Android в Java, включително изграждане на потребителски интерфейс, елементи и бутони на екрана и промяна на техните свойства;

проектиране на логиката на мобилното приложение, включително графично оформление, настройка на регистрацията и други ключови събития;

Оформление на графичния потребителски интерфейс и адаптиране на приложението за всяко устройство с Android;

създаване на емулатор за стартиране и тестване на приложения;

разработване и представяне на зашеметяващи приложения за Android;

познаване на начините, по които готови приложения се разпространяват в ресурси на трети страни.

Целта на модула за програмиране на език Java и разработване на мобилни приложения в нашето киберучилище е да даде на децата начален старт в света на разработката на Android. След като завърши модула за изучаване на разработване на мобилни приложения от нулата, детето ви ще може по-лесно да овладее една от най-търсените, перспективни и високоплатени професии в областта на ИТ.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK