Програмиране на JavaScript. Научете се да създавате игри!

Начална / Модули / Програмиране на JavaScript. Научете се да създавате игри!

JavaScript е един от най-популярните многопарадигмални езици за програмиране, който се използва главно при разработката на уеб сайтове. Този език се използва широко от Yandex, а също така е вграден по подразбиране във всички големи уеб браузъри, включително Internet Explorer, Mozilla FireFox и Safari. Като цяло почти всеки уебсайт включва елементи на JavaScript, така че разработчиците на JavaScript са много търсени в наши дни.

Вашето дете ще научи основите на програмирането, ще се запознае с езика JavaScript, ще научи как се създават компютърни игри и ще създаде своя собствена интерактивна компютърна игра.

Продължителност на модула - 3 месеца

Резервирайте място

Киберучилище KIBERone предлага на ученици на възраст над 12 години да се запознаят с един от най-перспективните и търсени езици в уеб разработката - JavaScript. Използва се за писане на мобилни приложения, създаване на интерактивни уеб страници и се използва от всички основни браузъри и търсачки. Те ще получат основни умения за програмиране и ще се научат да създават анимирани изображения и компютърни игри. Този модул е подходящ за начинаещи, които не са запознати с HTML и искат да научат как да създават игри от нулата, както и за млади програмисти, които искат да упражнят и систематизират предишните си знания.

Характеристики на модул за програмиране на JavaScript за деца

Модулът за програмиране на JavaScript за деца в нашето киберучилище включва работа с графики и анимация, обучение за създаване на игри и основи на уеб разработката. Теорията ще бъде минимална (само 20%), а през останалото време децата ще рисуват и анимират. Този подход им позволява постепенно да се потопят в програмирането, като лесно запомнят основните алгоритмични структури на даден програмен език и формират разбиране за логиката на програмирането.

Обучението на деца за създаване на игри с JS се ръководи от учители-практици, които са готови да споделят своите знания и опит на ясен и достъпен език, за да развият интерес към информационните технологии. След 3 месеца, млади програмисти:

усвояване на основите на графиката, рисуването и попълването на цветове;

ще създаде прототипи на сцените на играта;

Разбират значението на масиви, функции, обекти, условни и циклични конструкции и се научават да работят с тях;

Научете се да създавате и оптимизирате анимации, да организирате бърза и плавна смяна на кадрите, както и да анимирате текст и изображения;

да научите как да управлявате анимациите от клавиатурата;

да създавате и оживявате прости HTML страници;

ще може да проверява и преработва кодове за грешки;

ще придобиете основни познания за всички езици "C", което ще ви позволи да разширите и задълбочите знанията си за уеб разработката.

В края на курса по програмиране на JavaScript. Да се научим да създаваме игри!" Вашето дете ще може да създаде своя интерактивна игра от всякакъв жанр, да напише приложение за любима игра, да "анимира" уеб страници, да стартира уебсайт и дори да програмира истински робот, ако пожелае. Освен това обучението за създаване на игри развива логическото, пространственото и творческото мислене.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK