Програмиране в Python. Създайте първата си игра!

Начална / Модули / Програмиране в Python. Създайте първата си игра!

Python е един от най-популярните, лесни и удобни за ползване езици за обектно-ориентирано програмиране. Езикът се използва от големи руски и международни компании като Yandex, Google, Mail.Ru, NASA, IBM, Facebook, Instagram и Pinterest. Python се използва и за популярната онлайн игра World of Tanks!

Децата ще се запознаят с алгоритми, типове данни и структури, класове и обекти, оператори и изрази и много други неща; ще се научат да пишат код, да създават ботове за месинджъри и да разработват собствени компютърни игри.

Продължителност на модула - 3 месеца

Резервирайте място

Първото международно кибер училище KIBERone разработи модул за обучение по създаване на игри от нулата на най-популярния, прост и лесен за използване обектно-ориентиран език за програмиране - Python. Този модул е подходящ за начинаещи в разработването на игри, както и за тези, които искат да усъвършенстват уменията си. Курсът е с продължителност 3 месеца, през които децата ще се запознаят със структурата на езика, с интерактивната му обвивка и инструменти, ще се научат да създават анимации за видеоигри (с разширени графики). Освен това те ще развият творчески способности, логика, постоянство, гъвкавост на мисълта и бързина на вземане на решения, както и умения за отстраняване на проблеми. Преподавателите от модула ще ви обяснят и покажат на практика как бързо и лесно да пишете истински, вълнуващи игри.

Характеристики на модула "Програмиране в Python. Създайте първата си игра!"

В нашето киберучилище KIBERone в Екатеринбург всички модули са разработени с участието на руски и чуждестранни експерти и са адаптирани за възприемане от децата, за да им бъде по-лесно да се потопят в средата за програмиране. Ние даваме минимум теория и максимум практика.

Модулът "Програмиране в Python. Създайте първата си игра!" надгражда изучаването на езика, като учи как да създавате игри. Установено е, че тази опция е на порядък по-интересна и ефективна от изпълнението на абстрактни команди. Езикът Python е идеален за учене, за разработване на приложения с всякаква сложност и за решаване на широк спектър от проблеми. Избран е от големи международни компании (Google, Yandex, Intel, IBM, Mail.Ru, Cisco, NASA, Hewlett-Packard, Facebook, Pinterest, Instagram и др.) заради гъвкавостта и работата си с почти всички операционни системи, лесната употреба и високата скорост, както и заради възможността да се интегрира с програми и инструменти, написани на други езици.

 

Програмата на модула Python включва следните области:

Въведение в основите - децата ще разберат за какво служи езикът и къде може да се използва;

изучаване на основни понятия (вход/изход, условия, оператори, изчисления, цикли, списъци, функции, масиви, множества и др.) и синтаксис;

инсталиране на софтуер на компютъра и настройка;

въведение в графичната библиотека;

Обучение на деца за създаване на игри - от писане на проста програма до създаване на сложни проекти;

начини за анализ на данни;

записване на текста на програмата на диска.

Под ръководството на нашите специалисти от CyberSchool децата не само ще се запознаят с мощния и изразителен език Python, но и ще научат как да го използват за писане на код и разработване на ефективни и интелигентни програми. Освен това програмистите на Python се търсят в цял свят, така че в бъдеще детето ви може да получи достойна и добре платена професия.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK