Разработване на мобилни приложения в Thunkable. Започване на работа

Начална / Модули / Разработване на мобилни приложения в Thunkable. Започване на работа

Разработване на мобилни приложения в Thunkable. Getting Started - Училище по програмиране за деца, компютърни курсове за ученици, начинаещи и тийнейджъри - KIBERone 

Thunkable X е програма за създаване на мобилни приложения за устройства с Android и iOS. Основното предимство на тази англоезична среда за разработка е, че не се изискват познания по езици за програмиране - работата се основава на използването на визуални блокове за програмиране. Въпреки това при желание може да се използва и текстово програмиране.

Резервирайте място

Учебната програма в нашето киберучилище обхваща всички етапи на професионалната разработка на мобилни приложения, но е адаптирана към нуждите на децата. Теорията е минимална (20%), а останалото време (80%) е посветено на практиката.

Характеристики на обучението за разработване на мобилни приложения на Thunkable

Първото международно киберучилище предлага на момчета и момичета на 8 години възможността да се учат на разработка на мобилни приложения в Thunkable. В края на модула детето ви ще може да създава красиви, мощни и надеждни мобилни приложения.

В нашето киберучилище преподават преподаватели с впечатляващ практически и педагогически опит. Те ще обяснят на разбираем за децата език всички функции на приложението Thunkable и по-конкретно на неговата междуплатформена версия X, която изпълнява един и същ проект както за iOS, така и за Android.

Модулът ще даде възможност на децата да учат бързо и лесно:

изучаване на средата за разработка Thunkable X, интерфейса на услугата, нейните функции и свойства;

да научите основите на визуалното програмиране;

Разберете логиката на програмирането, научете се как да изграждате логическа верига и развийте алгоритмично мислене;

научаване или повтаряне на понятията за обекти, събития, клонове, цикли, променливи, вложени функции;

да съставите проста блокова програма, да научите как да персонализирате интерфейса и свойствата на приложението и как да добавяте икони;

създавайте собствени дизайни на мобилни приложения с навигация между екраните;

научете как да тествате готовите проекти, докато ги създавате, преименувате, копирате, изтривате, преглеждате, изпращате на приятели и публикувате в Google Play или Apple Store;

проектиране на мобилното приложение чрез добавяне на различни компоненти на потребителския интерфейс (бутони, текст, карти, камери, преводачи, приемници, сензори и др.)

Под ръководството на преподавателите учениците ще преминат през целия цикъл на създаване на приложение в тази базирана в облака среда за визуално програмиране - от идеята, структурата на кода и дизайна на интерфейса, през взаимодействието, тестването и стартирането на приложение с размер до 50 Mb.

Получените знания и практически умения ще помогнат на детето ви да избере бъдещата си посока на развитие още от началното училище и ще му помогнат да стане търсен и добре платен специалист в ИТ индустрията - разработчик на мобилни приложения.

Данный сайт использует файлы cookie и прочие похожие технологии. В том числе, мы обрабатываем Ваш IP-адрес для определения региона местоположения. Используя данный сайт, вы подтверждаете свое согласие с политикой конфиденциальности сайта.
OK